.. intense stilte .. geurende lavendel .. imposante bergen ..

een mystieke retraite voor jou

In de Provence, aan de voet van de Franse Alpen ligt het heerlijke verblijf La Blache. Met zicht op de bergen, omgeven door de paarse Lavendel en in een heerlijke stilte bieden we je een week om terug bij jezelf komen.

Een rustig programma met veel onvoorwaardelijke liefde. Waarin meditatie, ruimte voor jezelf, begeleiding gericht op het herstellen van je natuurlijk evenwicht en lichte buiten activiteiten elkaar afwisselen. Zodat je opgeladen, uitgerust en met nieuwe inzichten huiswaarts kunt keren.

Stilte

Een week om de luidruchtige wereld achter je te laten. Waarin je verblijft op een plek die van zichzelf stil is. Zodat je weer kunt horen wie jij ook alweer bent.

Het programma ondersteunt je met meditaties, om de soms drukke gedachtewereld tot stilstand te brengen.  Waardoor er ruimte ontstaat om ook je eigen energiebalans weer in harmonie te brengen. En bovenal is het programma erop gericht om de stilte in je hart te kunnen ervaren.

… Een lichte warme bries strijkt door je haren, het geluid van de vogeltjes klinkt…

wanneer je op de vroege ochtend een kop thee zit te drinken,

in afwachting van de meditatie die zo direct gaat beginnen.

Je geniet van de koele zaal en de beweging van je ontwakende lijf

en je verwondert je over de ruimte die in jezelf terugkeert.

Verdieping

We leven in een tijd waarin er grote veranderingen op aarde gaande zijn. Waarbij de veranderingen zich buiten en in jezelf afspelen. Daarom kan het verhelderend zijn om je inzichten te verdiepen.

Daartoe hebben we een boeiend inhoudelijk programma voor je gemaakt. Niet te zwaar, niet te licht, precies afgestemd op het ritme van een mystieke retraite. Zodat je kunt begrijpen welke beweging je naar dit punt heeft gebracht. En bovendien welke mogelijkheden dit je in de toekomst kan bieden.

Herstel

De intensiteit van de Nederlandse maatschappij vraagt veel van onze energie. Want niet alleen in het werk dat we doen, onze vaak drukke agenda’s maar ook door de mobiele netwerken en de vele wifi’s wordt ons systeem zwaar belast.

Natuurlijk zul je het gewoon in je dagelijkse leven ‘moeten doen’. Anders was je waarschijnlijk ook niet in Nederland geboren. Maar toch kan het fijn zijn, om je eigen energetische systeem de gelegenheid te bieden om zichzelf weer te herstellen. Bovendien onderzoek je deze week ook je eigen balans waar het gaat om geven en ontvangen. Zodat je met meer harmonie in jezelf huiswaarts kunt keren.

… In de schaduw van het terras, voel je de zinderende hitte.

Je ziet hoe zich in de verte de eerste wolken van een daverend onweer vormen.

Je ruikt de helende geur van Lavendel

en schrijft de volgende bladzijde van je verhaal.

Een avontuur met gelijkgestemden

Je maakt deel uit van een groep mensen, die allemaal op hun eigen manier, kunnen genieten van de stilte in zichzelf. En toch is er in de rust ook ruimte voor elkaar.

Zo bezoeken we een aantal bijzondere plekken in de natuur. Waarbij we als groep samen onderweg zijn. Bovendien is er bij de dagelijkse start van het programma gelegenheid tot het stellen van vragen. Op basis van deze vragen delen Céleste en Rien hun knowhow met de groep. Vaak mooie momenten, met veel verdiepende inzichten in de mysteriën van het leven.

Ergens in het programma doen we met elkaar een systeemopstelling. Waarbij je met elkaar kijkt naar een specifiek thema. Maar bovenal staat je eigen retraite centraal.

Het programma en de begeleiding

Het programma is een luchtige mengeling van meerdere stromen. Zo is er een stroom van stilte, rust en ontspanning. Welke wordt afgewisseld door een inhoudelijke stroom van inzicht en verdieping. Dit alles vermengd met een stroom van lichte activiteiten en verhalen. Waardoor een heerlijk en ontspannen mystiek avontuur kan ontstaan.

Het programma begint met een meditatie voor het ontbijt. Daarna start een inhoudelijk ochtendprogramma of een activiteit. De middag kent veel rust en sluit af met een meditatie en verhaal. Na het diner in grote tuin, is er soms nog een kleine activiteit op de avond.

Je wordt tijdens het programma begeleid door Céleste en Rien. We reiken je inzichten en mogelijkheden aan, waarbij je zelf kiest hoe ver je wenst te gaan. Op de site www.5dbc.nl kun je veel lezen over wie we zijn en wat onze visie is.

Voor wie is het geschikt?

Het programma kent geen voorwaarden om te kunnen deelnemen. Het is geschikt voor een ieder met de wens om even afstand te nemen en tot zichzelf te komen. Natuurlijk is een redelijke gezondheid fijn, maar de activiteiten zijn licht en de lucht is gezond.

Wel vraagt het programma bereidheid om naar jezelf te kijken. Immers, wanneer je de balans in jezelf wilt herstellen vraagt het ook wat inzicht in waar deze uit balans is gegaan.

Het programma is in elk geval geschikt voor mensen die even afstand willen nemen. Bijvoorbeeld om je energie balans te herstellen of de dingen even op een rijtje te kunnen zetten.

Ook is het programma een mooie kennismaking voor mensen die belangstelling hebben voor de mystieke kant van het leven en/of ons Bewust Leiderschap programma.

Het biedt je de gelegenheid te ervaren wat het betekent om met verlichte meesters op reis te zijn.

Wanneer vindt het plaats?

De eerst volgende Retraite start op 23 juni en duurt tot 30 juni.

De retraite loopt van zaterdag tot zaterdag. Het programma wordt op vrijdag avond afgesloten en op zaterdag vertrekt de groep weer terug naar Nederland.

Meerdere keren per jaar organiseren we dit programma, afhankelijk van de belangstelling. Doordat we met groepen tussen vijf en tien deelnemers reizen, kunnen we deze flexibele benadering kiezen.

Dus heb je belangstelling om mee te gaan bel dan, plaats een optie of stuur een inschrijfformulier in. Vanaf dat punt informeren we je over de start van de eerst volgende groep.

Voel je de aantrekkingskracht?

Dan is dit misschien wel het meest opwindende moment. Want de aantrekkingskracht die je voelt, is de eerste glimp van een nieuwe en magische werkelijkheid. Waarbij je vanaf de eerste stap die je zet, zult merken dat er dingen in je leven ten positieve gaan verschuiven.

Het is het begin van een groot avontuur. Wellicht een van de mooiste avonturen in het leven…

Wat is de benodigde investering?

Een goede prijs ondersteunt je ontwikkeling. Niet te hoog, want dan stap je het pad niet op. Niet te laag, want dan stap je er bij weerstand zomaar weer af. Daarom bepalen we onze prijzen op een nieuwe manier. We noemen het 5DBC en via deze link lees je er meer over.

Een optie nemen

Wanneer je enthousiast bent, nog wat tijd nodig hebt en toch alvast een plek wilt reserveren dan kun je (onderaan deze pagina) een optie nemen:

Direct aanmelden

Je kunt direct inschrijven met het onderstaande formulier. (onderaan deze pagina):

De reis

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het organiseren van hun reis.  Wij geven een duidelijk reisadvies aan. Daarbij adviseren we je om op Marseille op de ochtend van dag 1 te vliegen. Vaak huren deelnemers van daar samen een auto. (een rit van circa 1,5u tot het startpunt van de training).

We heten je graag van harte welkom

Céleste Banning en Rien Hagenaars