..Sa anseo agus anois clúdaithe an am atá caite i bhfad i gcéin agus an todhchaí i bhfad i gcéin le chéile…

Aan de buitenste grens van Europa,

op de Outer Hebrides (Eilean Leodhais),

wacht een millennia oude basis voor bewustzijn,

met ongerepte kracht en schoonheid,

op de magie van nu.

0Weken0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

tot de jaarlijkse samenkomst van meesters

Menselijk bewustzijn ontwikkelt in patronen van duizenden jaren. Langzaam verschuift de regie van de zielenwereld naar de aarde.

Kijkend naar de schepping, lijkt je inzicht in collectieve verbanden te groeien. Tijdens deze week kun je know how uitwisselen met anderen. Waardoor ook je eigen inzicht verbreden, en je nieuwe wijsheid kunt ontvangen. Door met elkaar deelnemen in de manifestatie van nieuwe visies op aarde. Een reizend gezelschap, dat per twee jaar een nieuwe bijzondere locatie bezoekt.

Omdat bewustzijn oneindig groeit

Nieuwe ontwikkelingen worden zichtbaar aan de uiterste grenzen van je kracht.

In Monumentals of the North nemen we je mee op reis naar de oorsprong van de ziel. Want de zuiverheid van deze plek, biedt je de gelegenheid om de schepping vanuit een oorspronkelijk perspectief te ervaren. Hier kun je ervaren hoe de aarde was zonder mensen, hoe jouw eerste stappen op aarde eruit zagen. Waarbij je in een werkelijkheid waar de natuur domineert, waar walvissen, dolfijnen en adelaars de elementen beheersen, je de inspiratie kunt vinden om tot nieuwe inzichten te komen. Kortom een nieuwe verrijking van jouw bewustzijn op onze ‘planet earth’.

… Je voelt de kracht van de oceaan die overgaat in de turbulente luchten, die het weerbeeld continue veranderen…

Een ’place of ‘change’, waar je in een gezellige warmte kunt ontspannen om de verwondering te ontvangen.

Ervaringen om te transformeren in nieuwe vormen en om met de kracht van onvoorwaardelijke liefde te hanteren.

Onverschrokken beweeg je door het magische landschap, om nieuwe inzichten op te doen.

Een weldaad voor jezelf die stap voor stap doordringt in de vezels van je lijf.

Een nieuwe aarde ontvouwt zich

We leven in een tijd waar er grote veranderingen op aarde gaande zijn. Daarbij betekent deelname aan Monumentals: jouw unieke know how toevoegen aan de ontwikkeling van het collectieve bewustzijn van de mensheid.

Net als tijdens de vorige Monumentals delen we onze visies op de ontwikkelingen die er in de wereld gaande zijn. Waarbij we kijken naar de bewegingen en de overtuigingen onderzoeken. Om de magie te ervaren van het grote geheel en verbinding te maken met het ‘trail of consciousness” dat we al een aantal jaren volgen. Om van daaruit inzicht te krijgen, in de intenties die voor een ieder, in het komende jaar, van belang zijn.

Een krachtige plaats draagt een krachtige groep

Monumentals of the North speelt zich af op het Schotse Isle of Lewis & Harris. Direct aan de ruige kust bevindt zich een eeuwenoude nederzetting. Waar je tussen dikke muren en diep weggedoken in de duinen, knus kunt opwarmen bij de turf gestookte houtkachel. Want dit is een plek waar je comfortabel kunt ontspannen, te midden van de krachten van de natuur om je heen.

Het is ook de basis van waaruit we het gebied in trekken. De moerassen, de bergen, de maanlandschappen, kusten en oceaan vormen het domein waarbinnen Monumentals zich afspeelt. Hierbij bevinden we ons op een duizenden jaren oude spirituele plek. Bovendien ligt op een steenworp afstand de Calanaish Steencirkel, die het hart vormt van dit gebied voor bewustzijnsontwikkeling. (Een cirkel verbonden met- en van hetzelfde kaliber als Stonehenge). Ons verblijf hier is, inclusief vooral vegetarische maaltijden, volledig verzorgd. De kosten hiervan zijn bij de prijs inbegrepen.

… Geschoond door wind en regen, hang je je natte kleding boven het vuur.

De rook van brandende turf mengt zich met de geur van eten en je glaasje Schotse Whiskey.

Stil laat je de impressie van deze indrukwekkende wereld op je inwerken.

Je voelt de warmte van het samenzijn met oude en nieuwe vrienden.

Een Celtisch avontuur waarin meesters elkaar ontmoeten

Je maakt deel uit van een groep mensen, die hun kracht tot in de uiterste grenzen bewust kunnen hanteren. Waarbij de meesten na het voltooien van hun opleiding, hun eigen pad weer zijn gegaan. Daarom biedt Monumentals je de gelegenheid om weer even bij elkaar te komen.

Monumentals of the North is een ‘ander’ soort programma. Want we stemmen het nauw af op de ontwikkelingen in het collectief. Daarbij zoeken we plaatsen die bij de thema’s passen. Dit maakt het geheel tot een unieke ‘gathering of spirits’.De ‘grondklank’ van deze Monumentals is Celtic. Waarbij een oude magische sfeer, met daarin rituelen en bewustzijn op een verfijnde manier samenkomen. Dus laat je verwonderen hoe deze richting van bewustzijnsontwikkeling past, bij de stappen die je tot nu toe hebt gezet.

Het programma en de begeleiding

Verandering is kenmerkend voor de ‘Outer Hebrides’ en dat zie je terug in het programma. Want het tijdschema loopt anders, de opbouw is vernieuwd en we hebben de omgeving verder geïntegreerd in de activiteiten. Maar de rode draad van bewustzijnsontwikkeling, de individuele opdrachten die je bespreekt met de begeleiders en enkele eerdere vormen zul je terugzien. Waarbij oude en nieuwe lijnen met elkaar worden verbonden.

We begeleiden de deelnemers bij het onderzoeken van de nieuwe mogelijkheden van hun kracht. Bovendien hebben we, voor mensen die voor het eerst deelnemen, nog een kleine toevoeging aan het materiaal van de opleiding. Hierbij werken we tijdens het programma ook op een aantal bijzondere locaties in de omgeving. De stilte en kracht van dit gebied spelen een belangrijke ondersteunende rol. Ook heeft Monumentals een eigen set van stilte- en bewegingsmeditaties. Waarbij het geheel erop is  gericht dat er veel ruimte is voor rust, contemplatie en zijn.

De begeleiding door Celeste en Rien is van een andere toon dan je gewend bent. En soms kunnen ook de mensen die eerder hebben deelgenomen, op sommige punten een bijdrage leveren aan het programma.

… De zon gaat onder boven het speelveld van ‘infinite possibilities’.

Met vrolijke gespannenheid kiezen de magiërs hun plek in het programma.

Een programma dat uitnodigt langs windstreken en dimensies,

dat uitnodigt naar verleden en toekomst.

Voldaan en verrijkt brengt het gezelschap haar nieuwe inzichten naar het hier en nu.

De vuren doven, de motoren zwellen aan en de meesters hervatten hun vlucht.

Wil je deelnemen aan Monumentals?

We lezen je energie om de prijs te bepalen. Ben je lid van de Fellowship of Leaves dan gelden andere prijzen.

Een optie nemen

Wanneer je enthousiast bent, nog wat tijd nodig hebt en toch alvast een plek wilt reserveren dan kun je (onderaan deze pagina) een optie nemen:

Direct aanmelden

Je kunt inschrijven met het onderstaande formulier. (onderaan deze pagina)
Op dit moment is de inschrijving nog niet geopend

De reis

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het organiseren van hun reis.  Wij geven een duidelijk reisadvies aan. Daarbij worden de vliegers op Toulouse op de ochtend van dag 1, opgehaald en ook weer naar het vliegveld teruggebracht op dag 8. Dit is waar de meeste deelnemers voor kiezen.

We heten je graag van harte welkom

Céleste Banning en Rien Hagenaars

Een krachtige plaats draagt een krachtige groep

We verblijven in het authentieke Greenhouse Village

Een eeuwenoude nederzetting direct aan de Atlantische oceaan is gerestaureerd en getransformeerd tot een prachtige groepslocatie. Met uitzicht over de zee, bevinden we ons in het kleine museumdorpje Greenhouse Village. Waar dikke rotsmuren en rieten daken ons beschermen tegen de niet aflatende krachten van de natuur.

Een knus huis met twee slaapzalen, een op turf gestookte kachel en een comfortabel sanitair vormen je verblijfplaats. Waarbij we onze eigen kok meebrengen, die dagelijks heerlijke vegetarische maaltijden verzorgt. Kortom, alles is verzorgd en bij de prijs inbegrepen tijdens deze avontuurlijke editie van Monumentals.

Wanneer? Van vrijdag 27 sept tot 4 okt 2019

De vliegreis het vlucht overzicht

Het reis overzicht voor Monumentals Amsterdam – Glasgow – Stornoway
Vrijdag heen & vrijdag terug

vrijdag heenreis vertrek vanuit Nederland: 
EasyJet:  Amsterdam  vertrek 12.30 – 13.05 Glasgow aankomst
Loganair: Glasgow vertrek  15.00 – 15.55 Stornoway aankomst
Je wordt hier s middags opgehaald door Celeste en Rien

Let op Bagage-check: 
Loganair heeft bij alle vluchten 20 kg bagage meegerekend in de (basis)prijs.
Maar Easyjet heeft alléén handbagage meegerekend in de basisprijs

vrijdag terugreis vertrek vanaf Lewis & Harris: 
Je wordt ’s ochtends naar het vliegveld gebracht door Celeste en Rien
Loganair: vertrek Stornoway 8.30 – 9.30 Glasgow aankomst
Easyjet: vertrek Glasgow 13.35 – 16.10 Amsterdam aankomst

Wees je eigen reisbureau:
Je boekt je reis het best wanneer je zelf de vluchten boekt bij Easyjet en Loganair.
Check daarbij beide het aantal stoelen wat nog beschikbaar is alvorens je boekt. Wanneer je zoekt via Skyscanner kun je ook boeken via een aanbieder van de gehele reis, je loopt dan kans meer te moeten betalen wegens hun tussenkomst. En heb je vragen bel dan gerust even.